Erden Timur'dan Florya ve Riva açıklaması!

Galatasaray'da
hafta sonu gerçekleştirilen olağanüstü kongrede gayrimenkul ve taşınmazların değerlendirilmesi yetkisi yönetime verilirken; Sportif AŞ başkanvekili Erden Timur üyelere kapsamlı bir sunum yaptı. Timur yaptığı sunumda, Galatasaray'ın borcu için Florya arazisinden örnek verirken projenin %26'lık kısmının borcun tamamını ödemeye yeterli olduğunu belirtti. 

Erden Timur, olağanüstü gerçekleştirilen genel kurulda üyelere bir sunum yaparken Türkiye Sinai ve Kalkınma Bankası'nın yaptığı değerleme raporundaki çalışmaları anlattı. Sunumunu yaptığı projelerle ilgili seçim sürecinden beri hep aynı dokümanlarla aynı şeyleri anlattığını ve 12 tane toplantıda 50'den fazla soru cevapladığını aktaran Timur, "Eleştiri geliştirici bir şey. Her türlü eleştiriye açık olmak gerekiyor. Herkesin özgür kararını vermesi için hiçbir şeyi pazarlama mantığıyla anlatmamam gerektiğini ifade etmiştim. Çok özen gösteriyoruz. Her şey konuşulmalı. Ama bu kadar titizliğe rağmen tam tersi ima yapıldığında gerçekten maksatlı oluyor. Burada tek maksat doğruya ulaşmak." dedi.

Florya arazisinin imarının bulunduğunun anlatan Timur, Riva Projesi'yle ilgili de sunum yaptı. 

RİVA ARAZİSİ
(Riva ile borcumuzu azalttık mı?) diye sorulmuştu. Rakiplerimizden Beşiktaş'ın yarısı, Fenerbahçe'nin de neredeyse üçte biri kadar borcumuzun, onlara göre az olmasının sebebi, çok önemli kısmı Riva aslında. Bir an önce ana faaliyetlerimizden kar etmeliyiz ama şu an sadece Almanya'da iki tane enstitüyle futbol altyapı çalışmaları başlatıldı, sadece ana faaliyetlerin kar getirici olması için. Çünkü ana faaliyetle kar getiremeyen hiçbir kurum yaşayamaz. Riva'daki paraya kimse güvenmesin diye bunu yapıyoruz, mali sürdürülebilirliğin temelinde bu yatıyor. Ne kadar sorumlu davranmaya çalıştığımızı, üzerimizdeki baskıya rağmen, normal transferde 4-5 yıllık kontratlar var, ne kadar hassasiyet gösterdiğimizi tüm rakamlarla anlatacağız. Onu da sürdürülebilir modele götürme çabamız var. Belki birinci yıl olmayacak ama sonraki yıllarda olacak, göstermek isterim.

FLORYA ARAZİSİ
Florya arazisine yapmayı planladıkları konut projesinin çok olduğunu belirten Erden Timur, burada Emlak Konut'a ait olan 40 dönümü satın almayı düşündüklerini aktardı. Timur sunumunda ayrıca Florya'da Galatasaray'ın 20 dönümlük payıyla 60 dönüme yapacakları konut projesinden, arsa ve inşaat maliyetlerini çıkardıktan sonra 7 milyar liranın üzerinde bir gelir elde etmeyi hedeflediklerini anlattı.

Florya'nın borçla nasıl ilişkilendirileceği konusuna değinen Timur, "Florya'dan 10 milyar liranın üstünde, daha ihtiyatlı gelir söz konusu. Yüzde 20'si satılırsa inşaatın maliyeti çıkıyor. Yüzde 26'sı satılınca da Galatasaray'ın tüm borcu çıkıyor. Florya'da 530-650 gibi daire çıkacak. 108 daire satılınca inşaat maliyeti, 137 daire satılınca da Galatasaray'ın borcu ödeniyor." ifadesini kullandı.

Herkesin kendi işini korumakla mükellef olduğunu ve 14 milyar lira aktif büyüklüğü olan bir şirketi olduğunu anlatan Timur, dün konuştuğu bir şirket genel müdürü ve daha önce konuştuğu bir banka sahibinin kendisine, "Çok iyi yapılmış ve vizyoner bir yapı, hiçbir spor kulübünde olmadı" dediklerini ifade etti.

GALATASARAY ADASI
Galatasaray Adası'nı 26 günde yenileyerek üyelerin hizmetine sunduklarını aktaran Timur, burada yeni alanlar inşa etmek için de yetki istediklerini ifade etti. Galatasaray Adası'ndaki yeni inşaat alanlarının maliyetinin yaklaşık 75 milyon lira olacağını anlatan Timur, bunu Florya ve Mecidiyeköy projelerinden gelecek kaynakla yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.