Erden Timur'dan Yaşar Kemal Uğurlu ve transfer açıklaması!


Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Gaziantep FK karşısında son dakikada Haris Seferovic'in attığı golle 2-1 kazanan ve puanını 10'a yükselten Galatasaray'da Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu.

Erden Timur'un açıklamaları şu şekilde:

Gaziantep bundan önce sergilediği futbolla ligin önemli takımlarından bir tanesi olduğunu gösterdi. Gayet güzel bir oyun ortaya koyuyorlar. Onları da ayrıca tebrik ediyorum. İlk yarıda çok önemli bir mücadele vardı. 10 kişiyle mücadele verdik. Her geçen gün daha iyi olacak. Set oyununu en iyi oynadığımız maçtı; ta ki 10 kişi kalana kadar. 10 kişi kaldıktan sonra da mükemmel bir mücadele verdik. O yüzden oyuncularımızı ve hocalarımızı teker teker tebrik ediyorum. Zorlu bir mücadeleyle bu maçı kazandık.

Ana konumuza gelecek olursak… Bugün neler yaptığımızı ve futbolu konuşmak isterdim. Sezona başlarken artık 6 büyük lig olacak dedik. Bütün iyi oyuncular 5 büyük lige gitmek istiyor. Uzun bir maraton. Belki 3, belki 5, 8 sene sonra 6. büyük lig olacağız dedik. Her şey inanarak başlıyor. Şimdi çok uzak olarak görülebilir. 30 Ağustos’un 100. yılıydı. İnanarak neler yapıldığını bu toplum çok iyi biliyor. Galatasaray inanarak o kadar zorluğa rağmen Avrupa şampiyonu oldu. Bir senede hem UEFA’yı hem Süper Kupa’yı almış örnek bir takım. Başka takımların da şampiyon olması, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabilmesi için 6 büyük ligden birisi olmamız lazım. Böyle başladık.

“BU İŞE ARTIK DUR DİYECEĞİZ”

Bunun için hakem hatalarını konuşmayalım; gerekli incelemeleri yaptırıp, pozisyonları muhatabımızdaki yetkililere aktaralım dedik. Gel gör ki her maçta hakemleri de yenmek zorunda kalmak artık bizim için sıradanlaştı. Bu maçta da hangi takımlı olursa olsun, kimsenin sarı kart demeyeceği bir pozisyon vardı. Yaklaşık 5-6 gün önce TFF’nin salı günkü toplantısında denilen, ikinci sarı kartın tam bir sarı kart olması gerektiğiydi. Hakem çok yakında olmasına rağmen bu karar verildi. Sayamayacağım birçok şey oldu. En az 8-9 tane böyle konu vardı. Bundan birkaç gün önce rakip takımlardan bir tanesinin çok net bir hareket olmasına rağmen penaltı olarak görülmeyen bir olay var. Onun 10’da biri bile etmeyen pozisyonda kırmızı kart gösterilmesi… Sayacak çok şey var. Her zaman iyi niyetli ve doğru davranmanın karşılığı, bu memlekette böyle olmamalı. Ses çıkarmak, bağırıp çağırmak, TFF’ye baskın ziyarette bulunmak herkes için kolay. Olanları görüp doğru davranmaya devam edince onun sonucunda olanları gördüğümüzde bu işe dur diyeceğiz artık.  Bunları yapanların, Türk futboluna kötülük edenlerin, sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin sonuçlarına katlanması gerekiyor. Bunların sadece biz değil, Türk futbol ailesinin takipçisi olması gerekiyor. Sadece bize yapılırken değil, başkalarına yapılırken de takipçisi olunacak!

“HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ”

“Muhataplarımızla, TFF yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Bugün de bir şekilde bunu yaptık. Dışarıda her zaman Galatasaray üslubuna ve değerlerine yakışır şekilde olacağız, bugün o dakikadan sonra 10 kişi kaldığımızdan sonra maçı farklı kazanabilirdik veya farklı kaybedebilirdik. Hiç önemli değil. Ondan sonraki pozisyonlara bakılmasının bile önemi yok. Kasten yapılıyorsa niye sorgulanır. Niyetlerin de sorgulanmasını bekliyoruz. Bu kasıtlar sadece bize karşı değil, yeni seçilmiş TFF’nin yönetim tarzına da yapılmak isteniyor. Bunun da altını çizmek istiyorum. Yürütülen bu doğru sistem, muhatabımızla uyguladığımız konuşma sistemi aslında çok doğru. Yoksa Türk futbolunun gelişmesi için Türk futbol paydaşlarının hepsine destek vermek gerekiyor. Böyle yapmaya çalışırken tamamen kasıt olan davranışlar olduğu sürece biz bunu yapmayacağız. Bundan sonra böyle şeyler olduğu sürece, çıkıp gereken şeyleri söyleyeceğiz. Sadece söylemekle de kalmayacağız. Kendi hakkımızı savunacağız. Zarar vermesini kabul etmiyoruz. Devre arasında gereken tüm konuları ilettik. Yine randevu alıp bu maçla ilgili teker teker konuları ileteceğiz.

Galatasaray her maçtan sonra hakemleri yenmek zorunda değildir. Sadece 10 kişi kalmak değil. Penaltılar var, ortada fauller ve hakemin gözü önünde olan neler neler var. Kast olmasa bunun olması mümkün değil. Kast edenlerin sorgulanması gerekiyor. Biz bundan böyle sorgulayacağız. Bunun böyle bilinmesini rica ediyoruz. Her zaman Galatasaray üslubuna yakışır şekilde bunları anlatacağız. Bu bir şekilde son bulacak. Buna eminim. Son bulana kadar mücadelemizi her platformda devam ettireceğimizin bilinmesini isterim.

TRANSFERLER ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE GELMİŞ OLACAK

Herkesin beklentisini anlıyorum. Rakiplerimizden yaklaşık 3 ay daha geç transfere başladık. Transferin başladığı gün transfer başlamıyor. Hem zaman yok hem de finansal olarak bir gerçeklik var. Siz yönetim olarak ne kadar para koyarsanız koyun Financial Fair Play diye bir şey var. Bu paralar gelir olarak kabul edilmiyor.

Yanılmayacağımız nitelikte oyuncular almamız lazım. Geçen sene maalesef zor bir sezon geçirdik. Takımın büyük çoğunluğunu revize etmemiz gerekiyor. Bunu Financial Fair Play'e dikkat ederek yapmamız gerekiyor. Bu nedenle Eylül'ün ilk haftasını bekledik. Yarından itibaren gerekli pozisyonların transferleri çarşamba ve perşembe günü gelmiş olacak. Transferlerin maddi olarak ne şekilde başarıldığını herkes görecek. Şu an bir şey demem zarar verir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.