Okan Buruk'tan altyapıya Terim modeli!

Sezon öncesinde kadrosunu baştan aşağıya yenileyen Galatasaray'da, teknik heyet ve yönetim altyapıyla ilgili de harekete geçti. Teknik direktör Okan Buruk'un talebi doğrultusunda Türkiye'nin bir çok bölgesini tarayacak olan Sarı-Kırmızılılar, genç yetenekleri akademiye kazandırarak geleceğe yönelik adımlar atacak. 

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; transfer döneminde iddialı bir kadro kuran Galatasaray'da teknik heyet ve yönetim harekete geçti. Futbol takımından birebir sorumlu olan Sportif AŞ başkanvekili Erden Timur ile görüşen teknik direktör Okan Buruk, daha önce 1996-2000 yılları arasında Fatih Terim'in yaptığı gibi Türkiye'nin tüm bölgelerinde genç yetenekleri antrenörler aracılığıyla takip ettirip Galatasaray altyapısına kazandırmak istiyor. Bu doğrultuda yönetimle birlikte çalışmalara başlayan Buruk'un yerli oyuncu havuzunu genişleterek geleceğe yönelik önemli bir adım atması bekleniyor. Galatasaray teknik heyeti, Türkiye'deki genç yeteneklerin yanı sıra Avrupa'daki gurbetçi oyuncuları da yakından takip ederek altyapıya kazandırmak ve ileride A takıma çıkacak isimlerin sayısını arttırmayı hedefliyor. 

Bilindiği üzere Okan Buruk göreve geldikten kısa bir süre sonra gerçekleştirilen yeni sezon kamp çalışmalarına altyapıdan bir çok ismi davet etmiş ve bu sezon A takım kadrosunda Hamza Akman'a geniş rotasyonda şans vermeye başlamıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.