STSL | Farklı kapanış!

Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası öncesinde ligde son karşılaşmasında Başakşehir deplasmanına konuk olan Galatasaray, rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 7-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı. Kerem Aktürkoğlu'nun hat-trick yaparak yıldızlaştığı karşılaşmada Mauro Icardi, Dries Mertens, Abdülkerim Bardakçı ve Youssuf Ndayishimiye (KK)'nin golleriyle takımımız farka koştu. 

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, geçtiğimiz hafta kazanılan derbinin ardından kadrosunda tek bir değişiklik yaptı. Genç teknik adam, sol kanatta Barış Alper Yılmaz yerine ön tarafta Kerem Aktürkoğlu'na şans verdi. Galatasaray'da maçın ilk yarısında sakatlanan Emre Taşdemir yerine Kazımcan Karataş oyuna dahil olurken, ikinci yarıda Berkan Kutlu - Fredrik Midtsjö - Juan Mata ve Barış Alper Yılmaz sonradan giren isimler oldu. 

45 DAKİKADA ÜÇ GOL, BİR DİREK
Maçın başında baskı kuran takımımız henüz 15. saniyede Sergio Oliveira ile kaleyi yoklasa da top yandan auta çıktı. Tehlikeli Başakşehir kontrasında Boey araya girerken 4. dakikada kaleyi bu sefer yay üstünden Icardi yokladı. Yavaş giden top kaleci Muhammed’in önünde kaldı. 8’de Sergio Oliveira’nın etkili korner atışında savunma son anda müdahale etti. Başakşehir takımı sağ kanatta Traore ile etkili olmaya çalıştı. 14. dakikada Icardi’nin soldan pasıyla topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, Sergio ile verkaça girerek ceza sahasında açık alan buldu ve sert vuruşu filelere gitti: 0-1. 23. dakikada sakatlık yaşayan Emre Taşdemir, yerini Kazımcan Karataş’a bıraktı. Başakşehir 27. dakikada sağ köşe gönderinin bitişiğinden kazandığı serbest vuruşu ön direğe ortaladı. Chouiar’ın kafa vuruşunda Muslera iyi yer tuttu ve topa sahip oldu. 32. dakikada gole çok yaklaştık. Boey’in sağ kanattan arka direğe doğru yüksek ve kavisli ortasında Abdülkeri’in kafa vuruşu direkten döndü ve Icardi müsait pozisyonda tamamlayamadı. 44. dakikada güzel bir presle topu alan Torreira, ileriye koşu yaparak Mertens’ten pası aldı ve Ndayishimiye’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterirken Icardi 45. dakikada sol üst köşeye düzgün ve sert vurarak skoru 2-0’a getirdi. 45+3’te kimsenin beklemediği anda Rashica sağdan Hasan Ali Kaldırım’ın yanından süratle geçerek ortasını yaptı. Ndayishimiye’ye çarpan top üçüncü kez filelere gitti: 0-3. Soyunma odasına 3-0’lık skor avantajıyla gittik.

İKİNCİ YARIDA FARKA KOŞTUK
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. 48. dakikada kalktığı kontrada sağ kanatta Rashica, ceza sahasında topu sağa atarak sert vurdu ve direğe takıldı! Başakşehir’in yüklendiği sıralarda bir kontrayla rakip takım filesini bir kez daha sarstık. 56. dakikada soldan gelen Kerem, savunma arkasına sarkan Icardi’ye mükemmel bir pas attı. Herkes kaleye vuracak diye beklerken muazzam bir topuk pası çıkaran Arjantinli, arkadan gelen Kerem’e boş bir kale bıraktı. Kerem ise sol ayağıyla sağ köşeye ayak içi bir vuruşla skoru 4-0 yaptı! Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda şov deva metti. Kerem mükemmel topuk pasıyla Mertens ile verkaça girerek soldan içeriye çevirdi. Rashica, merkezden gelen Mertens’e harika bıraktı ve Belçikalı bir o kadar güzel vurdu: 5-0. 72’de Mertens ve Lucas oyundan çıkarken Juan Mata ve Berkan Kutlu girdi. Sağ çaprazdan Oliveira’nın kullandığı kaleye paralel sert frikike Nelsson dokundu. Top direği sıyırarak auta çıktı. 77’de Rashica sağ çaprazdan kaleyi yokladı ancak vuruşu kaleci Muhammed’in üstüne geldi. 77’de Icardi’nin Kerem’in pasında sol çapraz plasesi yandan auta çıktı. 80’de Rashica ve Oliveira çıkarken Barış Alper Yılmaz ve Fredrik Midtsjö girdi. 85’te Kerem Aktürkoğlu’nun golünde yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR kontrolü sonrası ofsayt olmadığına hükmedildi. Bu gol Kerem’in hat-trick golü oldu. 86. dakikada Mata’nın, arka direğe gönderdiği serbest vuruşu Abdülkerim güçlü bir kafa vuruşuyla filelere gönderdi. İki dakika uzatma dakikası sonrasında maçı 7-0’lık farklı skorla kazandık.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.