Lider Galatasaray, Sivas'ta kazandı!

Süper Lig'de yılın son maçında Galatasaray deplasmanda Sivasspor ile karşılaştı. Tarladan hallice bozuk bir zeminde oynanan mücadelede Galatasaray sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, galibiyeti getiren goller Dries Mertens ve Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Sivasspor'un tek sayısını ise Erdoğan Yeşilyurt kaydetti. Ligdeki kazanma serisini beş maça çıkaran Aslanlarımız, sahibi olduğu liderlik koltuğunu 33 puana yükselerek geri aldı. 

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, hafta sonu oynanan İstanbulspor maçındaki ilk 11'ini zorunlu nedenlerden dolayı değiştirmek zorunda kaldı. Sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Kazımcan Karataş yerine sol bekte Patrick van Aanholt'u değerlendiren Buruk, yerli oyuncu kuralı nedeniyle orta alanda da sarı kart cezalısı Lucas Torreira'nın yerine Berkan Kutlu'ya görev verdi. Kart cezası sona eren Fernando Muslera kaledeki yerini geri alırken takımımızda başka bir değişiklik olmadı. Oldukça kötü bir zeminde oynanan mücadelede Galatasaray sahaya Fernando Muslera, Sacha Boey, Patrick van Aanholt, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Kerem Aktürkoğlu, Milot Rashica ve Bafetimbi Gomis onbiriyle çıkmış oldu.

MERTENS AÇILIŞI YAPTI
İlk dakikalarda topa sahip olan takımımız, üçüncü dakikada ilk pozisyonunu buldu. Sergio Oliveira’nın ceza sahası dışından denemesi yandan auta çıktı. Oyun orta sahaya yığılırken 23. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun kişisel çabasıyla soldan getirdiği topla birlikte pozisyona girdik. Sergio’nun uzaktan şutu Sivas defansına çarparak kornere gitti. Ceza sahası dışından denediği şutlarla gol arayan takımımız, 27. dakikadaki organize atağında golü buldu. Berkan Kutlu, sağdan bindiren Sacha Boey’in önüne bırakırken Fransız bekin ortasında ceza sahasında kendini unutturan Mertens güzel bir vuruşla fileleri buldu: 0-1. Dakikalar 32’yi gösterirken golle tekrar burun buruna geldik. Gomis sahte bir koşuyla Kerem’e alan açarken Mertens onu mükemmel gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Kerem, son anda Gomis’e verebildi. Gomis’in şutunu savunma son anda çıkardı. 43’te Rashica’nın sağdan ortasında Van Aanholt arka direkte dışarıya vurdu. Sivasspor duran top organizasyonuyla pozisyon ararken 6 dakika verilen uzatmalar sonunda 54. dakika oynatılan ilk yarı 0-0 bitti. 

SON SÖZÜ BARIŞ ALPER SÖYLEDİ
Santra sonrası hızlı başlayan Sivasspor, Saba ile ceza sahası dışından isabet bulamadı. Sivasspor 52. dakikada serbest vuruş sonrası karambolde topu kale çizgisinden geçirirken VAR incelemesi sonrası endirekt serbest vuruş verildi. 61’de Sergio’nun sağ çaprazdan sert şutunu Ali Şaşal çeldi. 73. dakikada Fredrik Midtsjö ve Barış Alper YIlmaz Gomis ve Sergio yerine oyuna girdi. Yarı sahada savunmaya çekildiğimiz bölüm sonrasında 81’de Saba savuna arkasına sarkan Erdoğan’ı gördü ve onun vuruşu maça eşitliği getirdi: 1-1. 87’de Yusuf Demir ve Haris Seferovic, Rashica ve Kerem yerine oyuna dahil olurken bir dakika sonra Leo Dubois; Van Aanholt yerine sahadaydı. 13 dakika uzatma verilen mücadelede Abdülkerim Bardakcı’nın savunma arkasına attığı güzel pası muazzam kontrol eden Barış Alper Yılmaz, Ali Şaşal’ın üstünden topu filerele gönderdi: 1-2. Barış Alper Yılmaz golden sonra da Sivas kalesini epey zorladı. 98’de Nelsson’un ortasında yay üstünden vuruşunu Ali Şaşal çeldi. Bir dakika ardından sol çaprazdan sağına çekerek vurdu ve Ali Şaşal yine başarılıydı. 100. dakikada Mertens’i ceza sahasına girerken çeken Erdoğan Yeşilyurt ikinci sarı kartını gördü. 18 dakika uzayan zorlu mücadelede son dakikalarda ceza sahamızdaki pozisyonun ardından VAR incelemesine gidildi ve ofsayt kararı verildi. Mücadeleyi 2-1’lik skorla kazandık.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.