Almanya'da altyapı hamlesi!

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Galatasaray, saha dışındaki yatırımlarını da sürdürüyor. Sarı-Kırmızılılar gayrimenkul projelerinin akabinde Almanya'ya açılmaya hazırlanıyor. Dört bölgede futbol okulu açmayı planlayan Sarı-Kırmızılılar futbol dışında başka alanlarda da projelerini hazırladı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; saha içinde olduğu gibi saha dışında da birçok çalışma yürüten Galatasaray, Almanya'ya açılmayı planlıyor. Kulüp isminin başta Avrupa olmak üzere dış dünyada yarattığı bilinirliliği kullanmayı hedefleyen Galatasaray, futbol okulları başta olmak üzere birçok proje için çalışmalar yürütüyor. Mecidiyeköy, Riva projelerini hayata geçiren Galatasaray yönetimi, Florya projesi için de adımlar atarken Başkan Dursun Özbek ve Sportif A.Ş. Başkan vekili Erden Timur finansal beklentilerini detaylı şekilde defalarca anlattı. Mecidiyeköy'deki rezidans projesinden şu ana kadar 660 milyon lira gelir elde eden ve 1 milyar lirayı aşkın gelir hedefleyen Galatasaray yönetimi Florya projesinden ise 13 milyar liranın üzerinde kâr beklentisine sahip. 4 milyar 633 milyon TL'lik borcu bulunan sarı-kırmızılılar, bu borcu ödedikten sonra ise projelerden elde ettiği gelirleri fonlara bölecek. Timur'un aktardığına göre hedeflenen gelirin borç dışında kalan kısmının önemli bölümü, altyapı fonuna aktarılacak ve altyapı dışındaki gelir kalemleri için harcanamayacak. Sarı-kırmızılıların bir süredir yaptığı araştırmalar neticesinde yol haritası da netleşmeye başladı.

FUTBOL OKULLARI AÇACAK
Galatasaray isminin bilinirliliğini kullanmayı hedefleyen Galatasaray, kısa vadede Almanya'ya açılmayı planlıyor. Bu bölge için bir süredir araştırmalar yürüten sarı-kırmızılı yönetim çeşitli bölgeleri belirlemiş durumda. Galatasaray bu pilot bölgelerde Galatasaray isminin de yer aldığı futbol okulları açmak, bunun dışında bölgedeki lokal futbol kulüpleriyle iş birliğine giderek bir ortaklık hedefliyor. Sportif faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin dışında ek kaynaklar yaratarak kulübü güçlü bir finansal modele kavuşturmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, futbol okulları başta olmak üzere çeşitli projelerle Avrupa'da Galatasaray ismini daha görünür kılarak çeşitli sektörlerde yatırım faaliyetlerine imza atmayı da planlıyor. Enerji sektörü başta olmak üzere bazı spor dışı sektörlere adım atmayı hedefleyen Galatasaray yönetimi, futbol okullarıyla sportif kazanımların dışında yan iş kollarından da faydalanmak istiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.