BCL | Buraya kadarmış..

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda mücadele eden Galatasaray NEF, grubunun 5. maçında AEK ile deplasmanda karşılaştı. Üç çeyreği başa baş geçen mücadelenin final periyodunda rakibine cevap vermekte zorlanan Galatasaray NEF sahadan 92-78'lik mağlubiyetle ayrılarak son maçlar öncesinde gruptan çıkma şansını kaybetti.

Karşılaşmaya iyi başlayan takımımız, ilk çeyreği 31-29 önde kapattı. İkinci çeyrekte Daron Russell ve Dusan Ristic’in sayıları ile iyi oyununu sürdüren takımımız soyunma odasına 46-45’lik skorla önde girdi. Üçüncü çeyrekte karşılaşmadaki dengeli oyun ve yakın skorlarla devam etti ve AEK’nın 63-61 üstünlüğü ile sonuçlandı. Son çeyrekte Galatasaray Nef, ev sahibi avantajını iyi kullanan rakibi karşısında ilk üç çeyrekte sürdürdüğü dirençli oyunu sürdüremeyince sahadan mağlup ayrılarak 2022/23 sezonu Basketball Champions League macerasını noktalamış oldu.

Galatasaray NEF adına maçın en etkili ismi 28 sayı - 6 ribaundluk performansıyla Darron Russel olurken, 12 sayı - 7 ribaundla mücadele eden Dustan Ristic takım arkadaşını takip etti. Sarı-Kırmıızılılarda 12 sayı üreten Caloiaro ve 10 sayı üreten McGee maçı çift haneli skorla tamamlayan isimler oldu.

AEK yönetimi, karşılaşma öncesinde Galatasaray NEF'in deprem bölgesinde etkilenen vatandaşlar için yaptığı konteyner kampanyasına destek amaçlı olarak 100bin Euro nakdi yardımda bulunduğu gösteren temsili bir çeki Galatasaray Sportif AŞ başkanvekili Erden Timur ve kulübümüzün ikinci başkanı Metin Öztürk'e takdim etti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.