Mertens aradan sonra dönüyor!

Konya deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle ayrılarak ligdeki 14 maçlık galibiyet serisi sona eren Galatasaray'da bir süredir sakatlığı sebebiyle takımdan uzak kalan Mertens'in dönüşü belli oldu. Saha içindeki eksikliği fazlasıyla hissedilen Belçikalı yıldız oyuncunun milli aradan sonra ilk 11'deki yerini alması bekleniyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'da uzun süredir takımdan uzak kalan Dries Mertens'in takıma dönüş tarihi belli oldu. Deprem nedeniyle lige verilen arada sakatlanan Belçikalı yıldız bir süredir bireysel çalışmalarını sürdürürken, lige verilen milli arada takımla birlikte çalışmalara başlaması bekleniyor. Sakatlığı sebebiyle Kasımpaşa ve Konyaspor maçlarında görev yapamayan 35 yaşındaki oyuncunun son durumu belli oldu. Teknik direktör Okan Buruk, milli takım arasından sonra Adana Demirspor maçında Belçikalı oyuncuyu ilk 11'e monte edecek.

DAHA AZ POZİSYON, DAHA AZ GOL
Galatasaray orta sahası, Mertens'in yokluğunda hücumda adeta dökülüyor. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de oynadığı son iki maçta pozisyona girmekte zorlandı. Özellikle merkez oyununda Yunus, Rashica ve Zaniolo kullanan Okan Buruk karşılığını alamadı. Sarı-kırmızılılarda sadece performansı değil takım arkadaşlarına enerji olarak da motive eden Mertens sahada olmayınca eksikliğini hissettirdi. Belçikalı yıldızın forma giydiği 20 lig maçında maç başı 2.15 gol ortalaması tutturan sarı-kırmızılılar, Mertens'in yokluğunda 2 maçta birer gol atabildi.

Belçikalı oyuncu bu sezon toplamda 22 maça çıktı. 35 yaşındaki oyuncu bu maçlarda 6 gol - 3 asist üretti. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.