STSL | Dört dörtlük galibiyet!

Süper Lig'de şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren Galatasaray, ligin 30.haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaştı. Okan Buruk'un öğrencileri, oyunun genelini domine ettiği mücadeleden 4-1'lik galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürürken, Sarı-Kırmızılılar bu galibiyetle birlikte ligdeki tüm takımları en az 1 kez mağlup etmiş oldu. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Abdülkerim Bardakçı, Mauro Icardi, Dries Mertens ve Milot Rashica'dan geldi. 

İLK 11'DE DEĞİŞİKLİK YOK
Hafta sonu evinde ağırladığı Kayserispor karşılaşmasından 6-0'lık galibiyetle ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, zorlu geçmesi beklenen Alanyaspor deplasmanında kadrosunda değişiklik yapmadı. Kazanan ilk 11'i bozmadan sahaya süren genç teknik adam, ilk devrenin sonunda zorunlu olarak yaptığı Mauro Icardi - Barış Alper değişikliğinin yanı sıra ikinci yarıda Zaniolo, Midtsjö, Yunus ve Gomis oyuna dahil oldu.

GOLLE BAŞLADI, GOLLE BİTTİ
Alanyaspor’un geriye çekilmesiyle oyunu rakip yarı alana tamamen yıkan takımımız, ilk pozisyonunu 4. dakikada Dries Mertens ile buldu. Ceza sahası dışından kaleyi yokladığımız bu pozisyonda Runarsson topa sahip oldu. 12. dakikada Icardi, Torreira’nın savunma arkasına gönderdiği topta kaleciyi önde görerek kafa vuruşuyla aşırtma denedi. Rakip file bekçisi topa iki hamlede sahip olabildi. Perdeyi Abdülkerim ile açtık. Kerem Aktürkoğlu’nun ortasında Abdülkerim Bardakcı iyi yer tuttu ve güzel bir kafa vuruşuyla kaleci Runarsson’u avladı: 0-1. Pozisyonun hemen ardından Alanyaspor penaltı kazandı. Yusuf Özdemir, sağdan hızla kat ederken Sacha Boey’in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasına gitti. 17. dakikada Efecan Karaca, penaltıyı gole çevirdi: 1-1. Aslanlarımız golün ardından tekrar kapanan Alanyaspor savunmasının kilidini, süper golcü Mauro Icardi ve Mertens ikilisiyle açtı. Belçikalı yıldız savunma arkasını mükemmel görürken Icardi, bu pası tek vuruşla sonuçlandırdı: 1-2. İlk yarıda rakibine bir kaç kez pozisyon şansı veren Galatasaray, soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle giderken, devre sonunda Icardi, hissettiği ağrı sebebiyle ikinci yarıda riske edilmedi ve yerini Barış Alper Yılmaz’a bıraktı.

İKİNCİ YARIYI FORSE ETTİ
Galatasaray ikinci yarıda oyunu tamamen domine etti. 48. dakikada Dries Mertens golü istedi ve buldu. İlk yarıda iki kez kaleyi yoklayan Belçikalı, ceza yayı yakınından yine kaleyi denedi. Sol köşeye yerden sert bir vuruş çıkaran Mertens, skoru 3-1’e getirdi! Mertens Alanya ekibi karşısında bu sezon üçüncü golüne imza attı. Bu golün ardından psikolojik üstünlüğü de eline alan takımımız, 52. dakikada kazandığı topla soldan Adekugbe ile atağa çıktı. Maçın en iyilerinden olan Kanadalı sol bek, ceza sahasına kat eden Rashica’ya muazzam bir orta açtı. Kosovalı yıldız düzgün bir dokunuşla dördüncü golümüzü kaydetti: 1-4. 65’te Nicolo Zaniolo, maçın yıldızlarından Dries Mertens yerine oyuna girdi. İtalyan yıldız 68’de kaleyi iki kez yoklasa da Runarsson’u geçemedi. 75’te Rashica ve Oliveira yerine Midtsjö ve Yunus Akgün oyuna dahil edildi. Beş dakikalık uzatma anlarında Alanyaspor sağ çaprazdan Balkovec ile serbest vuruştan kalemizi denedi; ancak top üstten auta çıktı. Aslanlarımız, son üç maçta rakip filelere 12 gol gönderdi ve maçı 4-1 kazandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.