Galatasaray NEF'te yeni patron Zvezdan Mitrović!

Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon başarısız bir yıl geçiren ve Şampiyonlar Ligi'nde de beklentilerin altında kalan Galatasaray NEF'te baş antrenör Andreas Pistiolis'in görevine son verilmesinin ardından yeni baş antrenör belli oldu. Yeni sezon planlamasına şimdiden başlayan Sarı-Kırmızılılar, gelecek sezon sonuna kadar Karadağlı baş antrenör Zvezdan Mitrović ile sözleşme imzaladı. 

ZVEZDAN MITROVIC KİMDİR?
19 Şubat 1970 - Karadağ doğumlu olan Mitrovic, ülkesinin en büyük takımlarından birisi olan Buducnost'ta başladığı antrenörlük kariyerine 2002-2014 yılları arasında Ukrayna'da devam etti. 5 yıl süren Khimki Yuzny macerasının ardından çeşitli takıkmlarda görev yapan Mitrovic, takvim yaprakları 2009'u gösteriğinde lig şampiyonluğu yaşarken bireysel olarak da "Yılın Koçu" ödülünün sahibi oldu. 2012 yılında Ukrayna Kupası'nda mutlu sona ulaşan Karadağlı baş antrenör, 2014 yazında Azovmash Mariupol'dan ayrılarak bu ülkede geçen 12 yıllık macerasını noktaladı.

2014 yazında Fransa 2.Ligi'nde mücadele eden Monaco'nun başına geçen Karadağlı baş antrenör, takımını şampiyon yaparak bir üst lige çıkarttı. Fransa'ya yeni bir rekabet getiren Monaco'yla adından söz ettirmeyi başaran Mitrovic, 2016-17-18 sezonlarında üst üste üç sezon normal sezon liderliği, 3 kez Fransa Kupası şampiyonluğu yaşadı. 3 sezon üst üste yılın koçu seçilen Karadağlı baş antrenör, 2017 yılında takımıyla mücadele ettiği Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Final Four oynama başarısı yakaladı.

Monaco'da geçen başarılı yılların ardından 2018 yazında Asvel'e transfer olan Karadğalı teknik adam, iki sezon görev yaptığı Fransız ekibinde Euroleague tecrübesi yaşadı. 2020 yazında Fransa'da bir kez daha yılın koçu seçilen Mitrovic, sezon sonunda yeniden Monaco'ya döndü. Monaco'yu üst lige çıkartan ve şampiyonluk yarışına sokan Mitrovic, beklediği başarıya 2021 yazında ulaştı. 2020-21 sezonunda Monaco'da görev yapan Karadağlı antrenör, Fransız ekibinin tarihi Eurocup şampiyonluğunda başrol oynarken, 2021-22 sezonuna da Mitrovic önderliğinde başladı. Karadağlı teknik adamla 2021 yılının Aralık ayında Fransız ekibiyle yollarını ayırdı ve bir süredir takım çalıştırmıyordu.

2017-19 yılları arasında Karadağ milli takımını da çalıştıran Mitrovic, ülkesinin 2019 yılında Dünya Kupası'nda mücadele etme başarısında rol oynamıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.